Dacă-ți place, spune și altora

Dacă-ți place, spune și altora

UNICEF. Măsuri pentru protejarea copiilor şi familiilor grav afectate de criză şi reduceri bugetare

Educaţia şi protecţia socială a copiilor, în special a celor vulneraibili, care locuiesc în zone foarte sărace, reprezintă un obiectiv prioritar în următorii cinci ani. Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, au semnat vineri Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatului dintre Guvernul României şi UNICEF pentru perioada 2013 – 2017.

Documentul stabileşte principalele direcţii de acţiune pe care Guvernul României le va dezvolta în parteneriat cu UNICEF în următorii cinci ani în beneficiul copiilor din România şi, în special, a celor mai vulnerabili dintre aceştia care locuiesc în zone urbane şi rurale foarte sărace, în comunităţi izolate. Se pune accentul pe continuarea reformei pentru realizarea deplină a drepturilor copilului în special în domenii ca educaţia şi protecţia socială, cu focus pentru copiii cu vârstă 0 - 3 ani şi pentru adolescenţi.

“În ultimii douăzeci de ani, România a făcut progrese considerabile în ceea ce priveşte respectarea şi implementarea drepturilor copilului, dar mai sunt încă mulţi copii care au nevoie de sprijin pentru a putea creşte într-un mediu familial şi pentru a se dezvolta armonios. Parteneriatul este o recunoaştere că mai sunt multe lucruri de făcut pentru copiii vulnerabili din România, dar şi a faptului că există oportunităţi de a identifica şi de a împărtăşi experienţa pozitivă şi modelele de succes ale României cu alte ţări”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.

sursa si detalii: http://www.puterea.ro/social/unicef-masuri-pentru-protejarea-copiilor-si-familiilor-grav-afectate-de-criza-si-reduceri-bugetare-77454.html